volg ons op facebookDelen
De wondere wereld van dementieDe wondere wereld van dementie

'De wondere wereld van dementie' geeft inzicht in de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag.
Het zijn de kleine dingen - een fragmentHet zijn de kleine dingen - een fragment

Dementerende bewoners in verpleeghuizen hebben net zoals iedereen voorkeuren en aversies omtrent de manier waarop zij benaderd willen worden, het zijn de kleine dingen... Dit is een fragment uit de film.
"Hij heeft het, Zij lijdt er aan""Hij heeft het, Zij lijdt er aan"

Korte film over de Ziekte van Alzheimer, 'Hij heeft het, Zij lijdt er aan'. De film is opgedragen aan alle mantelzorgers.
Gesmolten gedachtenGesmolten gedachten

Korte film die illustreert wat in het hoofd gebeurt bij dementie.
De eerste symptomen van dementie.De eerste symptomen van dementie.

Peter vertelt hoe hij erachter kwam dat zijn vrouw aan dementie leed.
Dementie door Jean CaufrierDementie door Jean Caufrier

Lied over dementie, met mooie illustraties.
Slijtage aan benulSlijtage aan benul

De achttienjarige filmmaker Libbe van Dijk uit Zutphen heeft zijn dementerende oma geportretteerd in een ontroerende, maar toch ook grappige documentaire 'Slijtage aan benul'.
VERVLOGEN VERVLOGEN

Geschreven na het zien van een zeer indrukwekkende documentaire over Dementie/Alzheimer. Dit raakte mij zo dat ik er iets muzikaals mee moest doen. Samen met mijn broer Hugo de juiste woorden op de juiste plaats gezet.
Dementie op jonge leeftijd: 10 signalen Dementie op jonge leeftijd: 10 signalen

Dementie op jonge leeftijd: hoe herken je het en wat dan? Deze korte animatiefilm toont 10 signalen om jong dementie te herkennen. En wat je vervolgens als patiënt of hulpverlener kunt doen.
Paro kan van allesParo kan van alles

Paro is een robotzeehond die speciaal ontwikkeld is voor mensen met dementie. Hij reageert op aanrakingen, kan geluid maken en is lekker zacht. In deze film ziet u enkele mogelijkheden van de Paro.

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 347.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.

In TV programma's van de publieke omroepen wordt ook regelmatig aandacht besteed aan dementie. Door hier klikken, komt u op een website van de publieke omroep waar u alle reportages in actualiteitenrubrieken en op TV (Nederland 1, 2 en 3) uitgezonden films over dementie kunt bekijken. Dit zijn er tientallen.