volg ons op facebookDelen
Gesmolten gedachtenGesmolten gedachten

Korte film die illustreert wat in het hoofd gebeurt bij dementie.
De wondere wereld van dementieDe wondere wereld van dementie

'De wondere wereld van dementie' geeft inzicht in de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag.
"Hij heeft het, Zij lijdt er aan""Hij heeft het, Zij lijdt er aan"

Korte film over de Ziekte van Alzheimer, 'Hij heeft het, Zij lijdt er aan'. De film is opgedragen aan alle mantelzorgers.
Met mij is niks misMet mij is niks mis

Uitleg over Alzheimer en de beleving daarvan.
Gerrit & Joke - een fragmentGerrit & Joke - een fragment

Fragment uit de documentaire Gerrit & Joke over het leven met jong-dementie. Deze film is gemaakt door Van Hemert produkties.
Active Cues TovertafelActive Cues Tovertafel

De Active Cues Tovertafel is dé innovatie om mensen met een dementie weer te laten bewegen. Door middel van lichtspelletjes die op de tafel geprojecteerd worden, worden de ouderen gestimuleerd om te bewegen. Dit is goed voor hun welzijn en cognitieve ontw
Mijn kind heeft Frontotemporale DementieMijn kind heeft Frontotemporale Dementie

Zijn ouders kregen geen goed contact met Roy. Hij blijkt FTD te hebben. Zijn ouders, zus en Roy zelf delen hun ervaringen. Trailer van een film van 30 minuten.
Jon van Eerd - Het Kleine Niets (Ces Petits Riens) - DementieJon van Eerd - Het Kleine Niets (Ces Petits Riens) - Dementie

Jon van Eerd zingt een mooi lied over dementie.
De eerste symptomen van dementie.De eerste symptomen van dementie.

Peter vertelt hoe hij erachter kwam dat zijn vrouw aan dementie leed.
Minicollege #3 'bewoners met dementie meer laten bewegen' van professor dr. Erik Scherder Minicollege #3 'bewoners met dementie meer laten bewegen' van professor dr. Erik Scherder

Waarom is bewegen zo goed voor mensen met dementie en inactief zijn zo slecht?

In TV programma's van de publieke omroepen wordt ook regelmatig aandacht besteed aan dementie. Door hier klikken, komt u op een website van de publieke omroep waar u alle reportages in actualiteitenrubrieken en op TV (NPO 1, 2, 3) uitgezonden films over dementie kunt bekijken. Dit zijn er tientallen.

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 384.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.